Viac než izolácia ...
phone+421 904 092 669
Znáte z TV - Loskuták

Zateplenie šikmej strechy na jeseň – áno či nie?

V lete ste už dodatočné zateplenie strechy nestihli a museli ste zápasiť s nepríjemnou horúčavou? Pripravte sa aspoň na zimné mesiace. Tepelná izolácia strechy vám totiž nepomôže len s prehrievaním vašej domácnosti, ale dokáže zabrániť aj prenikaniu chladu. Jeseň je ideálnym obdobím na  rekonštrukciu a prípravy na zimu.

Potrebujete rekonštruovať vašu strechu, pretože vám už prestáva slúžiť tak, ako by mala? Pustite sa do toho skôr, než udrú prvé mrazy. V septembri je ešte relatívne teplo – doznievajú posledné ozveny leta a aj október býva pomerne priaznivý. Ako sa na zateplenie strechy pripraviť a ktorý materiál bude najvhodnejší?

 Precízna tepelná izolácia – nástreková PUR pena

Materiál Chytrá pena patrí k najdokonalejším tepelným izoláciám, aké aktuálne na trhu nájdete. Striekaná polyuretánová pena obecne je stále vyhľadávanejšia – záujem o ňu zvyšuje jej dlhá životnosť, ktorá zodpovedá životnosti samotnej stavby, perfektný efekt zateplenia (spoľahlivo zabraňuje unikaniu tepla a prenikaniu chladu či horúčavy do vnútorných priestorov) a priestorová nenáročnosť (netreba používať tak silné vrstvy izolácie ako u vaty, aby sa dosiahol rovnaký výsledok).

K veľkým výhodám patrí aj spôsob aplikácie – pena na určené miesto dopadá ako kvapalina, ktorá následne výrazne zväčší svoj objem. Táto vlastnosť sa skvelo hodí na problematické miesta a k utesneniu aj tých najmenších škár. PUR pena ich dokonale vyplní. Je možné ju aplikovať na rôzne typy konštrukcií – v závislosti od toho, o akú konštrukciu pôjde, vám odborníci odporučia konkrétny produkt.

Prečo je Chytrá pena lepšia než iné materiály?

Ak hľadáte spôsob, ako doma čo najviac ušetriť na energiách vďaka zatepleniu, PUR pena vás rozhodne nesklame – vaše náklady sa môžu znížiť až o 70 %. A to trvale. Jej vlastnosti sa pôsobením času nemenia. Aj po rokoch sú stále rovnaké, práve tak ako hodnota R. Pena sa nedrobí ani nezosadá.

Okrem toho pomáha  znižovať prašnosť v objekte a prispieva k vytvoreniu príjemného a zdravého domáceho prostredia.

Tepelnú izoláciu šikmej strechy neodkladajte

Jesenné mesiace sú rôznym stavebným prácam vyložene naklonené – počasie je oveľa stabilnejšie než v lete a hlavne končí chaotické obdobie letných prázdnin. Na rekonštrukciu budete mať väčší pokoj, lepšie sa pripravíte a v zime sa nebudete musieť obávať škôd, ktoré by mohol mráz na vašej streche napáchať.

Zateplenie šikmej strechy sa dá robiť zvnútra (tzv. z podkrovia) aj zvonka. Druhá možnosť sa používa predovšetkým pri rekonštrukciách, kde nie je možné s podkrovím ďalej manipulovať. Najprv je samozrejme nutné odstrániť poškodenú či nefunkčnú izoláciu a priestor vyčistiť. Skôr nie je možné PUR penu aplikovať.

Rovnako zásadná ako dôkladné zateplenie je aj hydroizolácia, ktorá budovu ochráni pred zatekaním. Keby náhodou nastalo poškodenie strešnej krytiny a do strešného plášťa sa dostala voda, mohla by sa poničiť vrstva izolácie a vôbec celá konštrukcia strechy. Oboje si preto dôkladne premyslite.

Cenová kalkulácia