Viac než izolácia ...
phone+421 904 092 669
Znáte z TV - Loskuták

Zateká vám do domu? Začnite tento problém riešiť včas

Je u vás doma neustále zlý zatuchnutý vzduch a na strope sa tvoria mokré škvrny? K najčastejším príčinám patrí nesprávne urobená izolácia. Následkom je nielen nepohodlie, ale aj vyššie prevádzkové náklady. Ako si s týmto problémom poradiť?

Ak zbytočne platíte vysoké sumy za vykurovanie a v interiéri máte ustavične vlhko, je celkom možné, že k vám domov zateká. Nezáleží na tom, aký máte typ strechy (plochú alebo šikmú), rovnaký problém sa môže prejaviť v obidvoch prípadoch. Na vine môže byť zle spracovaná strešná konštrukcia, nedostatočná izolácia, porušená strešná krytina aj opotrebenie. Aby k podobným situáciám nedochádzalo, je nutné robiť pravidelnú kontrolu strechy – na jeseň, skôr než udrú prvé mrazy a začiatkom jari, aby ste videli, aké škody zima spôsobila. Kondenzovaná voda totiž môže hravo zničiť izoláciu stávajúcu. Dlhodobým riešením je len dodatočná izolácia, alebo tepelná izolácia nová a kvalitnejšia.

Nielen konštrukčné riešenie, zásadný je aj výber materiálu

V prvom rade zistite, v čom je problém, aby ste opravu vykonali iba raz a poriadne. Nechajte si spraviť odbornú kontrolu. Sami totiž nemusíte nájsť skutočnú príčinu a problémy tak budete riešiť opakovane. Odborník vám poradí, aké riešenie pre vás bude optimálne – či celková rekonštrukcia, alebo dôkladné zateplenie podkrovia. Následne navrhne aj ideálny materiál. Správna funkcia strechy totiž nestojí len na perfektnej konštrukcii, ale predovšetkým na použití odolného a spoľahlivého materiálu. Tým je striekaná polyuretánová pena – vďaka skvelým tepelnoizolačným a difúznym vlastnostiam, dlhej životnosti a neexistencii škár.

Podľa skladby konštrukcie a typu stavby sa zvolí najvhodnejší typ peny – buď mäkká s otvorenou bunkovou štruktúrou, ktorá perfektne pohlcuje zvuky a ruchy, alebo tvrdá s uzavretou štruktúrou, ktorá slúži aj ako parozábrana.

Celkové náklady sa znížia až o 70 %

PUR pena vytvára hladkú plochu a hravo utesní aj problematické miesta stavby – len čo sa aplikuje, výrazne zväčší svoj objem, takže úplne minimalizuje tepelné mosty. Pomôže vám dlhodobo ušetriť – vaše náklady na vykurovanie sa znížia až o 70 %. Ďalšou nespornou výhodou je i to, že neláka škodcov a predchádza vzniku plesní.

Ochráňte vrstvu zateplenia hydroizoláciou

Vždy je nutné použiť parozábranu, ktorá zabraňuje prieniku vodných pár. Kľúčová je tiež precízna hydroizolácia, ktorá pomôže predĺžiť životnosť vašej strechy. U nás k vytvoreniu hydroizolačnej vrstvy používame silikón, ktorý vyniká stálymi vlastnosťami a poskytne povrchu antikoróznu ochranu. Je vhodný na všetky typy povrchu bez toho, aby bolo potrebné najskôr odstraňovať staré hydroizolačné nátery. Je možné ho aplikovať priamo na ne. Ďalšiu alternatívu potom predstavuje náš hydroizolačný systém polyurea – vodotesná membrána, ktorá povrch chráni pred opotrebením. Obidva systémy patria zďaleka k tým najlepším, ktoré na súčasnom trhu nájdete.

Cenová kalkulácia