Viac než izolácia ...
phone+421 904 092 669
Znáte z TV - Loskuták

Výhody zateplenia a izolácie PUR penou

Premýšľate, ako znížiť účty za energie na únosnú medzu? Investícia do kvalitného zateplenia domu alebo bytu je tým správnym riešením. V takom prípade však zrejme stojíte pred rozhodnutím, ktorý materiál k izolácii vybrať. V dnešnom článku sa pozrieme na výhody striekanej izolácie PUR penou v porovnaní s inými izolantmi.

Tepelné úniky sú minulosťou

Na rozdiel od ostatných materiálov ponúka striekaná polyuretánová pena rad výhod. Ide najmä o minimálnu hrúbku samotnej izolácie oproti iným riešením. Klasické vatové či polystyrénové izolácie musia byť pre dosiahnutie vhodných tepelnoizolačných vlastností značne predimenzované. V opačnom prípade totiž hrozí vznik tepelných mostov a plesní pri zatečení vlhkosti medzi vrstvy izolantu. Práve množstvo použitého materiálu potom zbytočne zaťažuje konštrukciu, môže dochádzať k zosadaniu izolantu i k jeho poškodeniu hlodavcami či hmyzom. Tieto problémy striekaná PUR pena hravo vyrieši.

Samotná aplikácia striekanej polyuretánovej peny ju totiž predurčuje k úspechu. Pena sa pomocou aplikátoru nastrieka na povrch, kde behom chvíľky mnohonásobne nadobudne objem a utesní aj tie najmenšie medzery a škáry dokonalou, nepriepustnou vrstvou. Nemusíte sa tak obávať tepelných únikov ani zatekaniu vodných pár.

Pena zároveň dokonale priľne prakticky k akémukoľvek povrchu už v jedinej vrstve a vo svojej podstate je veľmi ľahká, čiže nedochádza ku statickému zaťaženiu zatepľovaných konštrukcií. Hrúbka izolácie je navyše vždy minimálne 30 mm, pričom pri tejto hrúbke činí váha peny len cca 2,5 kg/m². Naša Chytrá pena súčasne ponúka vysokú pevnosť v tlaku (min. 4 kg/cm²).

Zdravotne vyhovujúca izolácia s životnosťou vyše 30 rokov

Chytrá pena je zdravotne vyhovujúci materiál, ktorý je vďaka svojej neporéznosti vhodný aj do domácností s alergikmi, keďže sa v nej neusadzuje prach a ďalšie nečistoty. Striekaná polyuretánová pena vyniká tiež svojou recyklovateľnosťou a vynikajúcou stálosťou po dlhé desaťročia.

Veľkou výhodou je tiež fakt, že je PUR penou možné zatepľovať aj veľmi atypické či zošikmené priestory, hodí sa tak na izoláciu krokiev, striech apod. Stálosť tohto penového izolantu navyše oceníte vo všetkých ročných obdobiach, počas letných mesiacov totiž pôsobí aj ako ochrana pred prehrievaním podkrovia a svoje izolačné vlastnosti nemení ani s rastúcou vlhkosťou vzduchu na jeseň či na jar.

Aplikáciu tohto materiálu môžete s trochou zručnosti vykonať aj svojpomocne, vždy však odporúčame zveriť tento dôležitý úkon do rúk odbornej firmy. My v Chytrej pene sa postaráme o všetky prípravné, aplikačné i upratovacie práce. Aplikácia je navyše veľmi rýchla, bežný rodinný dom zvládneme zvyčajne zatepliť počas jedného či dvoch dní. Obráťte sa na nás, spoločne vymyslíme to najlepšie riešenie priamo pre vás.

Cenová kalkulácia