Viac než izolácia ...
phone+421 904 092 669
Znáte z TV - Loskuták

Výhody Chytrej peny

Výhody Chytré PěnyCena za penovú izoláciu je síce mierne vyššia, než je tomu v prípade minerálnej vaty, ale použitím penovej izolácie získava klient celý rad nesporných výhod, vďaka ktorým sa počiatočná vyššia investícia mnohonásobne vráti.

Pena dokonale vyplní všetky medzery

Prvou výhodou je samotný spôsob zaizolovania konštrukcie. Vzhľadom na to, že striekaná izolačná pena dopadá na plochu ako tekutina a ihneď sa mení na penu, ktorá 120-násobne expanduje, úplne dokonale vyplní všetky prestupy, medzery a škáry, čo pomocou vaty nikdy nedosiahnete. Preto tiež označenie "chytrá pena". Zateplenie je úplne spoľahlivé, navyše nevznikajú žiadne spoje a teda ani tepelné mosty.

Stálosť vlastností

Nespornú výhodu predstavuje aj stálosť vlastností izolačnej peny. Pena má životnosť pri životnosti stavby, nemení v čase svoje vlastnosti, nesadá, neriedne a pokiaľ napr. nastane defekt strechy a zatečie, pena vyschne a nič sa nestane, kým minerálnu vatu môžete v takomto prípade rovno vyhodiť.

Ideálne na všetky ročné obdobia

Stálosť vlastností penového izolantu oceníte vo všetkých ročných obdobiach, počas letných mesiacov totiž pôsobí aj ako ochrana pred prehrievaním podkrovia a svoje izolačné vlastnosti nemení ani s rastúcou vlhkosťou vzduchu na jeseň a na jar, kedy minerálna vata (ako dokazujú odborné štúdií z výskumného ústavu) , stráca svoje izolačné vlastnosti až o 50%, čo v praxi vyzerá tak, že síce máte v podkroví 30 cm vaty, ale táto sa správa ako by jej tam bolo o poznanie menej.

Rýchlosť aplikácie

Každého klienta určite poteší aj rýchlosť aplikácie izolačnej peny, celý objekt možno zvládnuť v priebehu jedného dňa a navyše sa jedná o úplne čistú prácu, čo sa o zateplení minerálnou vatou rozhodne povedať nedá. V praxi veľmi často zatepľujeme domy, ktoré boli vatou izolované pred 10-timi rokmi a dnes vata riedla a zosadla tak, že niektoré miesta sú izolované úplne nedostatočne alebo v horšom prípade vôbec.

Pena vyjde vo finále lacnejšie

Minerálna vata je stále hojne používanou lacnou variantnou izolácie. Je však otázkou, či nie je lacnejšia len na prvý pohľad, pričom v horizonte niekoľkých rokov sa citeľne predraží. Opakované investície do zateplenia, peniaze vynaložené za energie pri nedostatočnom či nekvalitnom zateplení a ďalšie problémy vo výsledku znamenajú, že použitie chytrej peny je oveľa racionálnejším aj ekonomickejším riešením.

Cenová kalkulácia