Viac než izolácia ...
phone+421 904 092 669
Znáte z TV - Loskuták

Tepelná izolácia mobilheimu. Kedy a prečo o nej uvažovať?

Mobilné domy sa v posledných rokoch stali jednou z menej tradičných alternatív bývania a postupom času si ich zaobstaráva stále viacej ľudí. Ako to urobiť, aby vám podobný domček slúžil ako plnohodnotný domov po celý rok? Musíte samozrejme začať kvalitnou izoláciou.

K najspoľahlivejším formám zateplenia, s akými sa momentálne na trhu môžete stretnúť, patrí jednoznačne striekaná polyuretánová pena – s jej aplikáciou je ale treba začať včas, pokým je počasie stále pomerne stabilné. Je možné ju totiž aplikovať iba do určitej vonkajšej teploty (do 8 °C). Len čo máte zateplené, rozdiel je zjavný okamžite – mobilheim už vám nebude musieť slúžiť len ako sezónna chata, ale ako plnohodnotné obydlie. Čo všetko sa zmení?

Vyšší komfort a celoročne príjemná klíma

Do vášho mobilheimu už nebude ťahať, minimalizujú sa tepelné úniky a vy ušetríte na vykurovaní (v zime) aj na klimatizácii (počas letných mesiacov). Budete sa tešiť väčšiemu pohodliu a stálej teplote, nech už sa vonku bude diať čokoľvek. V lete vám v domčeku nebude horúco a v zime chladno. Výsledok bude dlhodobý a predĺži celkovú životnosť vášho mobilheimu.

Výhody použitia PUR peny

PUR pena samotná je materiálom s mimoriadne dlhou životnosťou – často sa preto nazýva doživotnou izoláciou. V čase sa nemení a zachováva si stále rovnaké tepelnoizolačné vlastnosti.

Po aplikácii vznikne súvislá vrstva bez škár a hravo utesní aj drobné štrbiny, kadiaľ by mohlo unikať teplo (po nanesení dokáže viac než stonásobne expandovať). Okrem toho umožňuje zateplenie v menších vrstvách než ostatné tepelnoizolačné materiály – vďaka tomu môžete získať trochu priestoru navyše. Materiál je veľmi odolný, bráni vzniku plesní, neláka škodcov a pri správnej aplikácii (tzn. odbornej) je možné dosiahnuť aj nízkoenergetický štandard.

Dodatočné zateplenie mobilného domu

Mobilné domy predstavujú príjemný a menej nákladný variant pre tých, čo sa chcú rýchlo zabývať a vyhnúť sa celoživotnému zadlženiu. Aktuálne síce zoženiete detailne prepracované domy, ktoré splňujú všetky požiadavky na komfortné bývanie a dokonca zodpovedajú nízkoenergetickému štandardu, náklady na ich zaobstaranie sú ale úmerne tomu vyššie. Cena za podobný mobilheim sa môže vyšplhať cez milión korún a viac. Preto je lepšie a finančne oveľa menej náročné, keď si zadovážite domček bazarový či nezateplený a vykonáte dodatočnú úpravu.

Okrem zateplenia celého exteriéru a interiéru mobilheimu, ktorý je možné PUR penou izolovať, však myslite aj na rekonštrukciu strechy a riadne utesnenie okien a dverí.

Cenová kalkulácia