Viac než izolácia ...
phone+421 904 092 669
Znáte z TV - Loskuták

Striekaná PUR pena izoluje bez škár

Izolácia bez škárPremýšľate o najvýhodnejšom variante izolácie vášho domu alebo priemyselných priestorov a chcete sa vyhnúť materiálom, pri ktorých použití vznikajú čo i len minimálne škáry, ako je napríklad polystyrén alebo minerálna vata? Ideálnym riešením pre vás môže byť použitie striekanej PUR peny.

Škáry môžu ovplyvniť funkčnosť izolácie

Materiály, pri ktorých použití dochádza k vzniku škár, sú náchylné na precízne prevedenie. Často sa kvôli minimalizácii rizík musí nanášať v dvoch vrstvách, aby boli škáry v prvej vrstve čo možno najlepšie utesnené. Aj napriek tomu ale môže dochádzať k prenikaniu vlhkosti práve týmito malými priestormi medzi jednotlivými dielmi izolácie.

Minimalizácia množstva škár bráni zatekaniu do izolácie a následnému vzniku plesní, čím zvyšuje tepelný komfort objektu. V škárach sa navyše môžu usadzovať nevítaní návštevníci z radov hmyzu.

PUR pena vyplní každú skulinku

Zateplenie PUR penou v sebe spája kombináciu izokyanátu so živicou a nadúvadiel, s pomocou ktorých znásobí obsiahnuté látky svoj objem až stopäťdesiatnásobne. PUR pena sa aplikuje pomocou špeciálnej striekacej pištole. Vďaka postupu nanášania PUR peny a jej schopnostiam je možné ľahko vyplniť aj tie najmenšie priestory tak, aby nedochádzalo k vzniku škár alebo tepelných mostov.

Hoci by sa mohlo zdať, že si s aplikáciou PUR peny ľahko poradíte sami, radšej voľte pomoc skúsených profesionálov. Vyhnete sa tak vzniku dutín a ďalších chýb, ktoré vedú k zníženiu alebo strate tepelnoizolačných vlastností tohto materiálu.

Chytrá pena – ekologické a dlhodobé riešenie

Jednou z foriem PUR peny je aj Chytrá pena. Medzi jej najväčšie prednosti patrí ekologickosť, minimálna potrebná vrstva a teda maximálne zachovanie priestoru, rýchlosť aplikácie, mimoriadne tepelnoizolačné vlastnosti av neposlednom rade aj dlhá životnosť – izolácia Chytrou penou vydrží až 30 rokov. Na rozdiel od minerálnej vaty PUR pena nechutí hlodavcom, nemusíte sa teda obávať jej zničenia škodcami.

Rozhodli ste sa pre využitie Chytré peny? Obráťte sa na nás. Pomôžeme vám vybrať najvhodnejšie riešenie a spočítame množstvo potrebného materiálu. Môžeme vám zaistiť aj prípravu pred aplikáciou, zakrývacie práce, prípravu podkladu a následné upratovanie. Samozrejmosťou je možnosť profesionálnej aplikácie našimi skúsenými zamestnancami.

Cenová kalkulácia