Prečo zvoliť Chytrú penu ako izoláciu v potravinárskom priemysle?
Pripravujete alebo rekonštruujete prevádzku, sklad alebo kuchyňu, v ktorej je nutné dodržať vysoký hygienický štandard, a hľadáte vhodnú izoláciu?
Riešením môže byť Chytrá pena, ktorá je až o 70 percent úspornejšia než iné druhy izolácie. Jej vlastnosti využijete tiež v pivovare alebo mraziarni, skrátka kdekoľvek, kde je viac než inde nutné dbať na čistotu a prevenciu plesní.
Izolácia PUR penou má rad výhod: je zdravotne vyhovujúca, cenovo dostupná, úspornejšia než tradičná izolácia, hodí sa na použitie kdekoľvek a pri správnej aplikácii má rovnakú životnosť ako samotná stavba, v ktorej je aplikovaná.
Výhody PUR peny (nielen) pre výrobne
V potravinárskom priemysle sú obzvlášť cenené aj ďalšie vlastnosti striekanej polyuretánovej izolácie. Zásadný je fakt, že sa z nej neuvoľňujú žiadne časti, navyše pena nechutí myšiam ani iným hlodavcom, vyhnete sa tak nežiadúcim dieram a návštevám nezvaných hostí. Výborne tiež izoluje vzduch, čo sa hodí najmä v hlučných automatizovaných výrobniach, a má skvelé protipožiarne vlastnosti.
Jediným problémom, ktorý môže pri zvolení PUR izolácie nastať, je nekvalitne urobená aplikácia. Nevhodný či neodborný spôsob aplikácie môže zapríčiniť stratu všetkých predností polyuretánovej izolácie. Neodborne nanesená PUR pena môže tvoriť tepelné mosty, zle držať či sa dokonca drobiť. Pre plné využitie všetkých výhod, ktoré izolácia polyuretánovou penou ponúka, sa preto vyplatí požiadať o pomoc špecializovaných pracovníkov.
Presvedčili vás naše argumenty a rozhodli ste sa pre izolovanie vášho objektu pomocou PUR peny? Skvelá voľba. Tým ale výber ani zďaleka nekončí. Aj keď je polyuretánová pena vynikajúcim izolačným materiálom, existujú značné rozdiely v kvalite jednotlivých značiek.
Ekologicky vyhovujúca izolácia s širokým využitím
Predstavte si napríklad pekáreň v starej budove: z rozpálených pecí sa valí para, tá sa zráža v rohoch miestnosti, z ktorých skvapkáva na stenu, ktorá vlhne. Skôr či neskôr sa objaví pleseň, a kde je pleseň, tam sú aj jej spóry a ich nepriaznivé účinky na ľudské zdravie (navyše je prítomnosť plesne v potravinárskej prevádzke nemysliteľná aj z hygienických dôvodov). V zime, pri menšej prevádzke, je v pekárni naopak chladno, prefukuje a musí sa zbytočne prikurovať. Riešenie oboch problémov, vlhka aj chladu nielen v potravinárstve, ponúka Chytrá pena.
Chytrá pena je PUR izolácia, ktorá neobsahuje žiadne škodliviny, je ekologicky vyhovujúca a nezaťažuje životné prostredie, navyše má unikátne tepelnoizolačné vlastnosti. Jej konkrétne varianty vyriešia všetky vaše problémy: zaizoluje a utesní škáry, je paropriepustná a vzduchotesná a vďaka vysokému hygienickému štandardu je vhodná všade tam, kde je treba plniť náročné normy pre prácu s potravinami.
Chcete o Chytrej pene vedieť viac? Kontaktujte našich odborníkov, ktorí vaše otázky radi zodpovedajú a poradia vám s výberom vhodnej izolácie.