Viac než izolácia ...
phone+421 904 092 669
Znáte z TV - Loskuták

Nielen zateplenie, ale aj odhlučnenie. Chytrá pena zvládne oboje

Potrebujete zatepliť váš dom či byt, a navyše vás trápia hluční susedia alebo nadmerný ruch v ulici? Kvalitný izolačný materiál vám môže pomôcť v obidvoch prípadoch – uľavia vašej peňaženke aj vám od dlhodobého trápenia.

Keď máte v dome chladno, je nedostatočne zateplený a k tomu máte pocit, že od vedľa je počuť každé slovo, nie je pravidlom, že sa hneď budete musieť odsťahovať. Stačí rozumné konštrukčné riešenie – izolácia pomocou polyuretánovej peny, ktorá sa aplikuje nástrekom a perfektne tesní.

Susedov ani hluky zvonka nebudete počuť

Ako akustická izolácia slúži mäkká PUR pena s otvorenou bunkovou štruktúrou. Prečo práve tá? Pretože hluk neodráža, ale pohlcuje.

Polyuretánová pena EKO S 500 sa používa k vyplneniu SDK podhľadov – napríklad v panelovom byte, kde nad vami bývajú hluční susedia. Rovnaká mäkká pena sa využíva aj k zatepleniu a odhlučneniu skladových hál. Funguje skutočne výborne. Než sa ale rozhodnete zatepliť a odhlučniť len strop, overte si najskôr, odkiaľ nepríjemné zvuky vychádzajú – kvôli rezonančným vlnám by sa totiž mohlo stať, že by táto úprava pomohla iba čiastočne.

Pena je vysoko priľnavá, aplikuje sa rýchlo a ľahko a jej účinky sú dlhodobé – postupom času nemenia svoje vlastnosti.

Bezkonkurenčné zateplenie

PUR pena nerieši len jeden problém, ale hneď dva, a to iba jedným krokom. Keď vás nebude rozptyľovať hlasná hudba alebo dupanie, budete sa doma cítiť oveľa lepšie. A tiež pohodlnejšie – rozdiel medzi zateplenou a nezateplenou budovou je obrovský a na atmosfére vo vnútri je to hneď poznať. V zateplenom dome je totiž stála klíma po celý rok – počas letných mesiacov sa interiér neprehrieva a v zime odtiaľ neuniká teplo.

Kvalitná tepelná izolácia vás zbaví tepelných mostov a zaistí vám finančnú úsporu. Nemusíte míňať ani za vykurovanie, ani za klimatizáciu. Materiál vydrží aj celé desaťročia a po celú tú dobu vám bude dobre slúžiť.

Finančná aj priestorová úspora

Striekaná PUR pena má výborné tepelnoizolačné vlastnosti, chráni vás pred vznikom plesní, nemá žiadnu potravinovú hodnotu, vďaka ktorej by lákala škodcov, a šetrí miesto. Hlavne v malých priestoroch tento posledný bod oceníte. Jej vlastnosti sú porovnateľné s minerálnou vatou, ale nemusí sa aplikovať v tak širokej vrstve.

Tenšia vrstva izolácie vám dáva možnosť umiestniť v priestore, ktorý by inak zaberala minerálna vata, zabudovanú skriňu alebo napríklad pracovný stôl a miestnosť pritom nebude pôsobiť stiesnene.

Cenová kalkulácia