Viac než izolácia ...
phone+421 904 092 669
Znáte z TV - Loskuták

Neviete si rady s hydroizoláciou verejnej plochy? Vyskúšajte Chytrú penu

Precízna izolácia je zárukou výraznej úspory, čo sa vyplatí najmä pri rozsiahlejších priestoroch. Nemenej dôležitá je ale aj vrstva hydroizolácie. Ako si úspešne poradiť s obomi a docieliť uspokojivý a hlavne dlhodobý výsledok?

Verejnými plochami sa rozumie napríklad parkovisko, veľké sklady, podzemné garáže a podobne. Ich stavba ale nie je práve jednoduchou záležitosťou. Podzemné parkoviská sú síce pre návštevníkov obchodných centier príjemnou a praktickou cestou ako pohodlne a bezpečne zaparkovať, bývajú však ovplyvňované pôsobením podzemnej vody a nezriedka dochádza aj k problémom so zatekaním. Ako si s podobnými neduhmi poradiť? Základom je samozrejme kvalitný hydroizolačný systém.

Problematika mechanicky zaťažovaných plôch

Tieto plochy ako podzemné parkoviská sú trvale silno zaťažené – kvôli podzemným vodám, faktu, že sa nachádzajú pod úrovňou terénu, ale tiež kvôli neustálej prítomnosti áut. Prvým miestom, kadiaľ zvyčajne začne zatekať, sú veľmi často dilatačné špáry. Vlhkosť však môže prenikať aj cez veľa ďalších miest a potom sa môže stať, že začnú vznikať kaluže na zemi, alebo sa na strope budú tvoriť huby.

Problém predstavujú aj nedostatočné obmedzenia, čo sa veľkosti áut týka – do podzemného parkoviska má prístup v podstate ktokoľvek, výsledkom je preto samozrejme vznik rôznych defektov, poškodenia podkladového materiálu a nakoniec aj samotných základov. Aby podobné nešváry nenastávali, je samozrejme nutné zvoliť kvalitné materiály, precízne spracovať konštrukciu, vytvoriť podklad bez trhlín a dať si záležať na výbere pojazdnej hydroizolácie s vysokou stabilitou.

Hydroizolácia podzemného parkoviska

Ako by mala vyzerať a čo určite nesmie chýbať? Vhodným materiálom k tomu, aby ste komplikáciám so zatekaním účinne predišli, je polyurea, jeden z hydroizolačných systémov spoločnosti Chytrá pena.

Po jej aplikácii vznikne hladká bezšvíková plocha bez prasklín, ktorá bude všade rovnaká. Materiál je vysoko odolný voči chemikáliám, dobre utesní problematické oblasti, vydrží v extrémnych podmienkach, jeho životnosť môže dosiahnuť aj niekoľko desiatok rokov a hravo priľne k akémukoľvek typu povrchu. Jeho funkčné vlastnosti sa v priebehu času nemenia a nechýba ani protišmyková úprava povrchu. Hodí sa aj do situácií, kde je treba zvoliť materiál, ktorý pomôže spomaliť šírenie ohňa.

Druhým hydroizolačným systémom od Chytrej peny, ktorý je možné na podzemných parkoviskách použiť, je silikón. Ide o stály materiál, ktorý dobre odoláva extrémnym teplotám aj padajúcej vode. Obidva hydroizolačné systémy sú dobre priľnavé a aplikovateľné na všetky typy povrchu. Dajú sa nanášať priamo na stávajúci povrch, čo vám ušetrí mnoho starostí.

Cenová kalkulácia