Viac než izolácia ...
phone+421 904 092 669
Znáte z TV - Loskuták

Máte miesto podkrovia rozpálenú saunu? Pomôže vám zateplenie aj izbové kvetiny

Nezateplené podkrovie je nočnou morou každého, kto v ňom v lete musí bývať. Ak v ňom ale teplota dlhodobo dosahuje takej hodnoty, že sa podkrovie stáva neobývateľným, je rozhodne na čase s tým niečo robiť. Ideálnym variantom je podkrovie zatepliť. Zaistíte si tým nielen väčší chlad počas leta, ale aj veľké úspory za kúrenie počas zimy. Podkrovie je totiž miesto, kadiaľ uniká najväčšie množstvo tepla. So správnym zateplením môžete výrazne ušetriť na nákladoch za vykurovanie – až 70 %.

Čo vlastne je Chytrá pěna?

Polyuretánová pena je špeciálny izolačný materiál, často známy pod skratkou PUR pena. Vzniká reakciou viacfunkčných izokyanátov s polyalkoholmi, ktoré sa zmiešajú v nástrekovej pištoli priamo na mieste aplikácie. Tú vykonáva skúsený a vyškolený technik, ktorý zmes nanáša na steny, stropy alebo ďalšie miesta, ktoré si zákazník praje. Pena okamžite po dopade zväčšuje svoj objem až 120x. Z toho dôvodu sa pena označuje ako Chytrá – nástrekom sa totiž dostane do každej medzery a vy získate perfektnú vrstvu zateplenia bez jedinej medzierky. Práve vďaka špecifickému štýlu, ktorým sa Chytrá pěna aplikuje, ju môžete použiť na zateplenie ťažko dostupných miest vo vašom dome, ale aj na garáž či chatu. Skvele sa tiež hodí na zateplenie strechy – dodatočne totiž nezaťažuje strešnú konštrukciu.

Dlhá životnosť aj rýchla realizácia

Veľkou výhodou produktu Chytrá pěna je jej stálosť. Svoje izolačné vlastnosti si udrží bez väčších zmien až 30 rokov. Pena navyše nechutí ani hlodavcom, nehrozí vám tak, že vám ju myši prehryzú a zničia. Vzhľadom k tomu, že náklady sa vám na úsporách za kúrenie vrátia priemerne za 3-5 rokov, je to naozaj dobrá investícia.

Ak máte obavy, že naši technici u vás strávia polovicu prázdnin a tú druhú po nich budete upratovať tak, ako to býva u zateplenia vatou alebo polystyrénom, môžete byť v kľude. Bežne veľký rodinný dom je skúsený izolatér schopný zatepliť za jediný deň a po jeho odchode, okrem precízne zatepleného domu, nespoznáte jediný rozdiel.

Čo robiť pri čakaní na produkt Chytrá pěna?

Izoláciu máte v pláne, ale premýšľate, ako dovtedy prežiť? Našťastie existuje pár tipov, vďaka ktorým si svoj byt môžete pri čakaní na naše techniky aspoň trochu ochladiť.

Najúčinnejším variantom je samozrejme slnečné lúče do bytu vôbec nevpustiť. K tomu vám skvele poslúžia vonkajšie rolety a žalúzie, ktoré zachytia slnečné lúče skôr, než stihnú dopadnúť na okennú tabuľu a vyhriať interiér. Jednoduchším a lacnejším variantom je ale tienenie vnútorné, ktoré je síce menej efektívne, ale teplotu dokáže tiež o pár stupňov znížiť.

Nevetrajte a obklopte sa kvetmi

Existuje však aj veľa maličkostí, ktoré môžete urobiť ihneď. Tou prvou je počas dňa nevetrať. Väčšinu ľudí láka aspoň nejaký vánok, a v dobrej viere otvoria okná v celom byte. Nielenže sa vánok väčšinou nedostaví, ale teplota v byte ešte o niekoľko stupňov vzrastie. Vetrať by ste rozhodne mali až večer, kedy teplota začne klesať, a ak vám to okolitý hluk dovolí, tak pokojne celú noc. Dôležité je tiež dbať na vlhkosť vzduchu. Práve suchý a horúci vzduch vysušuje sliznice a môže byť nepríjemný. Účinným a zároveň elegantným spôsobom, ako vlhkosť zvýšiť, sú izbové kvetiny. Pokiaľ sa však o ne nechcete celý rok starať, dobre vám poslúžia aj rezané, vo váze plnej vody.

So suchým vzduchom v byte môžete zatočiť aj s pomocou zvlhčovačov vzduchu. Tie zvlhčujú vzduch konštantne a často vyzerajú ako štýlové bytové doplnky. Jednoduchým riešením je tiež použiť mokré prestieradlá či uteráky, z ktorých sa bude voda pomaly odparovať.

Cenová kalkulácia