Viac než izolácia ...
phone+421 904 092 669
Znáte z TV - Loskuták

Ako zatepliť obytný kontajner?

Staviate dom a potrebujete si zriadiť dočasné obydlie počas stavby alebo potrebujete profesionálne zatepliť priemyselný kontajner? PUR pena je ideálnym tepelnoizolačným materiálom. V tomto článku sa dozviete prečo.

Striekaná PUR pena je vhodná na všetky povrchy – je možné zatepliť akékoľvek typy budov i kontajnerov. Efektívne zabráni unikaniu tepla aj prehrievaniu. Prečo je lepšia než iné materiály?

Pohodlné bývanie závisí na kvalitnom zateplení

Polyuretánová pena, aplikovaná pomocou nástreku, vyniká skvelými tepelnoizolačnými vlastnosťami a bez problému utesní aj malé škáry a praskliny. Zároveň pomáha predchádzať tvorbe plesní a vďaka nulovej potravinovej hodnote neláka škodcov.

Keď sa aplikuje profesionálne, nijako nenaruší životné prostredie a môže vám zaručiť komfortné a zdravé bývanie – či už bývate v klasickom dome, chate alebo obytnom kontajneri.

Bývanie v nákladnom kontajneri

Nové obydlia sa v súčasnosti stavajú z veľa rôznych materiálov. Cieľom je nízkoenergetické bývanie za rozumnú cenu. Medzi jednu z alternatív patria i stavby vytvorené z lodných kontajnerov, aj keď sami o sebe vhodné izolačné vlastnosti nemajú. Nezabraňujú ani únikom tepla, ani vnikaniu horúčavy dovnútra. S vrstvou vhodného zateplenia už áno – tá pritom nemusí byť na úkor priestoru, ktorý je už tak dosť atypický.

PUR pena je materiálom, vďaka ktorému je možné docieliť rovnaké tepelnoizolačné vlastnosti ako u minerálnej vaty, pritom s menšími nárokmi na priestor. K zatepleniu je nevyhnutná oveľa menšia vrstva a môžete naň navyše získať dotáciu z programu Nová zelená úsporám.

Počiatočná investícia je možno trochu náročnejšia, ale vráti sa vám do niekoľko málo rokov – a nezáleží na tom, či v kontajneri plánujete bývať dlhodobo alebo len dočasne. Keď bude dobre zateplený, môžete ho neskôr využívať napríklad ako víkendovú chatu alebo záhradný domček pre návštevy.

Izolácia obytných kontajnerov

K tomuto účelu sa v minulosti využívala skôr minerálna vata, bohužiaľ nezriedka dochádzalo ku vzniku tepelných mostov a výsledok nevydržal tak dlho, ako by si majitelia kontajnerov priali. PUR pena sa môže pýšiť veľmi dlhou životnosťou a odolnosťou, takže podobným ťažkostiam účinne zabráni. Ideálna je v tomto prípade polotvrdá pena EKO H 200, vďaka svojej uzavretej bunkovej štruktúre – poslúži ako parozábrana aj protivzduchová bariéra.

Tento typ tepelnej izolácie zodpovedá prísnym kritériám  na tepelnoizolačné materiály.

Cenová kalkulácia