Viac než izolácia ...
phone+421 904 092 669
Znáte z TV - Loskuták

Ako sa zetepľujú nádrže a zásobníky?

Môžete sa dostať do situácie, kedy potrebujete izolovať nádrž, kontajner či zásobník. Táto nutnosť sa objavuje v prípade, kedy tepelné úniky zamedzujú ich správnemu fungovaniu a brzdia tak celú prevádzku. Alebo je naopak potrebné obsah nádrží ochladzovať, prípadne zaistiť, aby sa zásobníky vplyvom slnečného žiarenia neprehrievali.

Pri zateplení nádrží či zásobníkov treba myslieť na to, že majú veľmi zložitý tvar, hlavne čo sa polomeru krivosti týka. Izolácia sklenou vatou či iným podobným materiálom preto neprichádza do úvahy. Vhodnou voľbou je striekaná izolácia tvrdou PUR penou, a to hneď z niekoľkých dôvodov.

Výhody PUR peny

Vďaka svojim vlastnostiam ponúka striekaná pena ideálny spôsob, ako izolovať nádrže, zásobníky či kontajnery. Je ako hydroizolačná, tak aj tepelne izolačná a má perfektnú tepelnú vodivosť. Jej aplikácia je zároveň veľmi rýchla a nádrž je možné vložiť ihneď do zeme bez toho, aby ste potrebovali ďalšie krycie materiály. Ak nádrž ostáva v otvorenom priestore, je nutné naniesť aj UV ochranný nástrek, ktorý chráni pred ultrafialovým žiarením.

Nástrekovú izoláciu zároveň môžete použiť na všetky priemyselné izolácie. Vďaka svojmu zloženiu je PUR pena ideálny adept k izolácii geometricky náročných tvarov. Dokáže totiž priľnúť takmer akémukoľvek povrchu a dokonale ho kopíruje, vďaka čomu nevzniká vzduchová vrstva, v ktorej by mohla kondenzovať voda či prúdiť vzduch – vyhnete sa tak v budúcnosti problémom s plesňami či zníženou životnosťou nádrže. Pena pritom ihneď nadobudne na objeme a perfektne utesní akékoľvek škáry či zložitejšie detaily.

Izolácia PUR penou má aj tú výhodu, že povrch nádrže spravidla nie je potrebné nijako vopred pripravovať (napr. nanášať antikorózny náter).

Jednoduché a rýchle zateplenie

PUR pena je nanesená na daný povrch v jedinej bezškárej vrstve. Vďaka tomu nevznikajú tepelné úniky ani priestupy  v hydroizolácii. Je možné ju aplikovať aj na nepravidelné a ťažko prístupné povrchy.

Zároveň sa pri jej aplikácii nepoužívajú žiadne lepidlá ani ďalšie materiály, čím sa nezaťažuje konštrukcia nádrže či zásobníku.

Nespornou výhodou je aj rýchlosť aplikácie, vďaka čomu nedochádza ku zbytočným odstávkam v prevádzke – šetríte ako čas, tak i peniaze.

Potrebujete zatepliť nádrž, kontajner či zásobník? Pozrite sa na našu prácu alebo nás priamo kontaktujte. Radi vám poradíme a pomôžeme vybrať vhodné riešenie šité na mieru vaši potrebám.

Cenová kalkulácia