Viac než izolácia ...
phone+421 904 092 669
Znáte z TV - Loskuták

Ako na izoláciu terasy proti vode?

Hydroizolácia terasy je pri rekonštrukcii veľmi zásadná – chráni ju pred mechanickým opotrebovaním, nepriazňou počasia a ďalšími vplyvmi, ktoré by ju mohli poškodiť. Najhoršie sú pravdepodobne nárazové dažde – voda by sa mohla dostať do konštrukcie. Praktické riešenie ponúkajú hydroizolačné systémy Chytrá pena – patria k tým najlepším, aké na trhu nájdete.

Prečo je hydroizolácia terasy nutnosťou?

Staršie balkóny a terasy sú pred pôsobením vody chránené len málokedy – navyše staré technológie hydroizolácie už nezodpovedajú dnešným požiadavkám.

Aké je hlavné nebezpečenstvo? Voda môže zatiecť pod dlažbu a do nosnej konštrukcie. Dlhým pôsobením vlhkosti môže dôjsť ku statickému poškodeniu drevených, kovových či iných prvkov. Cez nezaizolovanú terasu sa môže voda dostať aj do vašej garáže a obytných priestorov – záleží, kde je umiestnená. Škody sa môžu vyšplhať do značných čiastok. Pokiaľ nezasiahnete včas, celková rekonštrukcia môže byť veľmi nákladná a časovo náročná. Predíďte podobnej situácii a terasu dôkladne zaizolujte a opatrite ju kvalitným hydroizolačným náterom.

Jednoliata plocha bez švov – vyskúšajte polyureu alebo silikón

K hydroizolácii terasy môžete použiť polyureu alebo silikón. Obidva tieto materiály majú vynikajúce vlastnosti a povrch ochránia pred UV žiarením, koróziou a klimatickými vplyvmi. Ich vlastnosti ostávajú v čase rovnaké a majú veľmi dlhú životnosť. Sú vhodné na akýkoľvek typ povrchu (polyuretánovú penu, drevo, betón, PVC, asfalt, polystyrén a mnohé ďalšie).

Často je možné ich aplikovať priamo na povrch bez toho, aby bolo potrebné zbavovať sa starých vrstiev hydroizolácie, čo vám ušetrí čas, námahu aj financie. Obidva materiály sú vysoko priľnavé a chránia povrch pred koróziou a oxidáciou.

Izoláciu strechy proti vode je možné vykonávať pomocou nástreku aj náteru – záleží na druhu konštrukcie a typu povrchu.

Vodotesná membrána polurea zaistí neporušenú vrstvu bez prasklín a spojov. Po nástreku schne približne 4 sekundy. Ide o plne ekologický materiál.

Aj silikón je skvelou voľbou. Je to stály a veľmi odolný materiál. Podobne ako polyurea vytvorí hladkú vrstvu, dá sa ľahko opraviť, ak to bude v budúcnosti potrebné, a je odolný voči padajúcej vode aj extrémnym teplotám.

Zvoliť môžete tiež protišmykovú povrchovú úpravu v akejkoľvek farbe.

Hydroizolačné systémy Chytrá pena

Tieto hydroizolačné systémy je možné využiť pri plochých strechách, sú extrémne odolné voči chemikáliám, vhodné aj do náročnejších podmienok, ľahko utesnia aj problematické miesta a jednoducho sa čistia a udržujú. Je možné ich použiť v prípade terás, balkónov, priemyselných podláh, plochých striech, plaveckých bazénov a akvárií, nosných stien aj elektronických laboratórií a operačných sálov.

Cenová kalkulácia