Viac než izolácia ...
phone+421 904 092 669
Znáte z TV - Loskuták

Ako izolovať strop?

Narastajúce náklady za kúrenie sú motiváciou k zatepľovaniu a izolovaniu problematických miest v budovách, či už ide o steny, podlahy, okná alebo strechy. Najmä stropy pod strechou sú jedným z najväčších vinníkov tepelných strát, a to hlavne v starých domoch. Aj v rámci novostavby je kvalitná stropná izolácia jednoznačne nutnosťou.

Na čo izolácia slúži?

Ako sme už spomenuli v úvode, izolácia stropu zamedzí úniku tepla z miestnosti, a tak aj výdajom za kúrenie. Okrem toho môže slúžiť aj ako zvuková izolácia, takže k vám nebudú doliehať zvuky z povaly či dážď bubnujúci do strechy, a protipožiarna izolácia, ktorá spomaľuje prípadné horenie. Niektoré druhy zateplenia používajúce sa zo spodnej strany stropu umožňujú napríklad aj jednoduchú inštaláciu svietidiel.

Voľba izolácie sa bude líšiť v závislosti od požadovaných vlastností aj toho, či ide o zatepľovanie plochej strechy alebo stropu pod sedlovou strechou. Často sa zatepľuje aj strop nad nevykurovanou pivnicou.

Ako postupovať

Než sa pustíte do zatepľovania, je treba poznať skladbu strechy alebo stropu, vybrať potrebnú hrúbku aj materiál izolácie a aplikovať parozábranu, ktorá bráni prieniku vlhkosti. Táto stavebná hydroizolačná fólia musí byť utesnená vo všetkých prestupoch aj napojeniach na priliehajúce steny, jej montáž je potrebné vykonávať skutočne precízne.

Nasledovať môže fúkanie izolácie medzi trámami odbornou firmou, prípadne inštalácia kovovej konštrukcie v podhľade, kedy sa pracuje so zložením vnútorná omietka, sadrokartónové dosky, parozábrana a tepelná izolácia, ktorá sa zasúva do roštov. Najčastejšie ide o minerálne dosky alebo polystyrén.

Tepelná izolácia Chytrou penou

Chytrá pena je ekologická izolácia, ktorá sa hodí pre všetky typy stavebných konštrukcií. Mäkká pena EKO S 500 je určená na použitie v miestach, kde môže byť izolácia skrytá a nie príliš zaťažovaná, napríklad pod sadrokartón alebo OSB dosky.

Polotvrdá pena EKO H 200 výborne izoluje pred vlhkosťou a následnou tvorbou plesní, hodí sa preto na použitie v pivniciach alebo suterénoch. Obľúbená je u komerčných objektoch s trapézovou konštrukciou.

Pomocou Chytrej peny môžete zatepliť a izolovať stropy za použitia oveľa tenšej vrstvy, než ponúkajú ostatné druhy izolácií, pri zachovaní skvelých izolačných vlastností.

Cenová kalkulácia