Viac než izolácia ...
phone+421 904 092 669
Znáte z TV - Loskuták

Ako a prečo izolovať vodovodné potrubie?

I keď sa izolácia vodovodných rozvodov môže zdať ako zbytočnosť, vzhľadom na stále narastajúce výdaje (nielen) za vodu by ste ju nemali podceňovať. Okrem toho ju podľa súčasnej legislatívy mať musíte.

Dôvody sú naskrz praktické: teplá voda, ktorá prichádza do vašej miestnosti, totiž cestou časť svojej teploty stratí – vy za ňu však samozrejme zaplatíte. U rúr vedúcich studenú vodu sa zase hromadí vlhkosť, ktorá dlhodobým pôsobením rúry ničí. Izolácia okrem toho tlmí aj nežiaduci hluk spojený s prevádzkou vodovodného potrubia.

Čím izolovať vodovodné potrubie?

Aby izolácia fungovala čo najlepšie, mala by k izolovanému predmetu čo najlepšie priliehať. To platí aj o izolácii vodovodného potrubia. Niektoré druhy izolácie preto k izolovaniu potrubia nie sú vhodné, nemôžu k nemu totiž celkom priľnúť a kopírovať jeho tvar. Preto nie je vhodná napríklad minerálna či sklená vata, príliš sa nehodí ani polystyrén.

Vďaka svojim vlastnostiam je skvelou voľbou pri izolácii vodovodného potrubia PUR pena. Má dlhú životnosť, prispôsobí sa každému tvaru a ľahko sa aplikuje aj do horšie dostupných miest. Aplikácia je navyše rýchla a nevyžaduje žiadne zásahy do konštrukcie, dokonca ani vypnutie prívodu vody, takže je možné ju vykonávať bez obmedzenia prevádzky, čo je najmä vo väčších prevádzkach výhoda na nezaplatenie.

Pridanou hodnotou tepelnej izolácie PUR penou sú aj jej hydroizolačné vlastnosti, ktoré predlžujú životnosť vodovodného potrubia. V prípade, že potrebujete izolovať nadzemné potrubie, po aplikácii izolácie je potrebné naniesť aj ochranný UV náter chrániaci vodovodné potrubie pred škodlivými účinkami slnečného žiarenia.

Chytrá pena ponúka neprekonateľné vlastnosti

Ľahkosť materiálu aj jednoduchosť aplikácie, ktorá nenaruší prevádzku, nie sú jedinými výhodami použitia Chytrej peny. Jednoliata vrstva a skvelá priľnavosť minimalizuje možnosť tvorby tepelných mostov alebo vzduchových bublín, ktoré by mohli narušiť funkčnosť izolácie. Komplikáciou nie sú ani spoje, záhyby a členitý materiál. Pri aplikácii ani inom kontakte so striekanou PUR penou nehrozí poranenie a je zdravotne vyhovujúca.

Chytrá pena skrátka splňuje všetko, čo je pri izolovaní vodovodného potrubia potrebné.

Chystáte sa na zatepľovanie potrubia a radi by ste použili Chytrú penu? Kontaktuje nás, radi vám poradíme alebo pomôžeme so samotnou aplikáciou.

Cenová kalkulácia