Viac než izolácia ...
phone+421 904 092 669
Znáte z TV - Loskuták

3 TOP dôvody, prečo je striekaná pena lepšia ako minerálna vata

Striekaná polyuretánová pena sa vo výbere izolačných materiálov v posledných rokoch teší veľkej obľube. Na výslní jej pomohli jej praktické a výhodné vlastnosti, ktoré sú v porovnaní s inými materiálmi úplne unikátne. V dnešnom článku sa pozrieme na hlavné dôvody, prečo je striekaná pena lepšia ako druhý najpopulárnejší izolačný materiál – minerálna vata.

Jednoduchá aplikácia

Hoci má minerálna vata nepopierateľne dobré izolačné vlastnosti, jej aplikácia nie je ani zďaleka taká jednoduchá, ako pri striekanej pene. Tím aplikačných odborníkov je penou schopný požadovaný priestor zatepliť počas 1 pracovného dňa. Vďaka svojim unikátnym vlastnostiam PUR pena dokáže až stonásobne zväčšiť svoj objem, čo zaistí vytvorenie súvislej izolačnej vrstvy. Spôsob aplikácie, teda nástrek peny, zaisťuje garanciu zateplenia všetkých zle dostupných miest, ako sú rôzne zákutia alebo zošikmené podkrovné priestory. Celá konštrukcia je tak spoľahlivo ochránená aj v miestach, ktoré by sa inými materiálmi zatepľovali veľmi zložito. Pena je navyše veľmi ľahká a nezaťažuje tak zbytočne stavbu.

Žiadne úniky tepla

V porovnaní s PUR penou má aj minerálna vata vynikajúce tepelnoizolačné schopnosti. Striekaná pena sa však líši jednou dôležitou vlastnosťou – vďaka jej výrazne tenšej štruktúre dokáže zatesniť naozaj každý centimeter priestoru. Tým zaistí kvalitnú izoláciu bez tepelných mostov a zbytočných únikov tepla, čo by sa vám mohlo energeticky predražiť. Pri izolácii minerálnou vatou býva navyše potrebná aplikácia druhej podkrokvovej vrstvy, čo pri striekanej polyuretánovej pene nie je potrebné. Nástrekom teda získate vodotesnú a tepelnú izoláciu s dokonalou celoplošnou adhéziou.

Vysoká životnosť a zdravotná nezávadnosť

Minerálna vata sa často stáva obeťou hlodavcov a iných škodcov, ktorým bohužiaľ veľmi chutí a často si v nej preto nájdu útočisko. Tohto problému sa pri polyuretánovej pene nemusíte báť. Je všeobecne známe, že PUR pene sa škodcami vyhýbajú a nijako ju neničia. Pena je zároveň skvelým riešením pre alergikov v domácnosti, pretože nezadržuje prach a nečistoty a jej izolačné schopnosti veľmi efektívne napomáhajú v boji proti plesniam a zadržiavaniu vlhkosti v dome. Vďaka všetkým svojim kladným vlastnostiam má PUR pena veľmi vysokú životnosť a po aplikácii ju po zvyšok života nemusíte nijako opravovať alebo nástrek opakovať.

Suma sumárum je polyuretánová pena ideálnym riešením pre správne funkčnú izoláciu vášho domu. Ak premýšľate o zateplení vášho bytu či domu, ozvite sa nám. Radi vám pomôžeme a spoločne vyberieme vhodné riešenie pre vašu konkrétnu situáciu.

Cenová kalkulácia