Viac než izolácia ...
phone+421 904 092 669
Znáte z TV - Loskuták

10 dôvodov, prečo si vybrať práve Chytrú penu

Tepelná izolácia je v dnešnej dobe nevyhnutnou súčasťou každého domu. Prináša mnoho praktických výhod a tiež nemalé finančné úspory. V súčasnosti sa však na trhu objavuje mnoho typov zateplenia a firiem, po ktorých návšteve budete skôr než usporené peniaze počítať náklady na opravu. Jedným z najlepších riešení je použitie Chytrej peny. Ak ste o nej ešte nepočuli alebo stále váhate, pozrite sa do článku na 10 dôvodov, prečo je v súčasnosti tým najlepším variantom pre zateplenie domu.

1. Jej aplikácia je naozaj rýchla

Chcete si nechať zatepliť rodinný dom, ale máte obavy z toho, že vám budú robotníci rušiť vaše súkromie niekoľko dní až týždňov, ako by tomu bolo u zatepleniu polystyrénom? Toho sa u Chytrej peny obávať nemusíte. Aplikácia na štandardne veľký rodinný dom nám nezaberie viac ako 1 deň.

2. Investície sa vám čoskoro vráti

Často počúvame, že náklady na zateplenie Chytrou penou sú moc vysoké. Pravdou však je, že počiatočná investícia sa vám vráti na úsporách za kúrenie väčšinou už za 3 roky, najneskôr však do 5 rokov. Niektorým klientom sa táto investícia vrátila dokonca už po prvej vykurovacej sezóne. A vzhľadom k tomu, že životnosť Chytrej peny je minimálne 30 rokov, čaká vás naozaj dlhé obdobie, kedy vám bude táto investícia sporiť peniaze.

3. Kvalitu vám zaručíme certifikátmi aj recenziami od zákazníkov

V dnešnej dobe sa na trhu objavuje veľa firiem, ktoré rozprašujú PUR peny rýchlo, nekvalitne a bez riadneho preškolenia. O peniaze, ktoré ušetríte vďaka nižším cenám týchto spoločností väčšinou veľmi skoro prídete – už kvôli nekvalitne vykonanej práci alebo zlému materiálu. Naša spoločnosť Chytrá pena disponuje mnohými certifikátmi, ktoré vám zaručujú nielen tú najvyššiu kvalitu materiálov, ktoré používame, ale tiež to, že naši pracovníci sú naozaj školení odborníci. A ak neveríte certifikátom, nevadí. Stovky kladných recenzií od našich zákazníkov sú určite dostatočnou zárukou kvality.

4. Je paropriepustná aj ako parozábrana – stačí si len vybrať

Chytrá pena sa delí na dva základné typy, a to na mäkkou a tvrdou. Mäkká pena má otvorenú bunkovú štruktúru. Je tak paropriepustná a tiež skvele izoluje zvuk. Naopak tvrdá pena má bunkovú štruktúru uzavretú a je tak veľmi účinnou parozábranou. Vďaka tomu vám tak vždy pomôžeme zvoliť to najlepšie riešenie pre vaše konkrétne priestory.

5. Problémom nie sú ani ťažko prístupné miesta

Častým problémom pri zatepľovaniu polystyrénovými doskami je dostať sa na ťažko prístupné alebo úzke miesta. Dosky na ne jednoducho nepasujú a izolácia je zložitá. Chytrá pena vďaka svojmu unikátnemu spôsobu aplikácie tento problém nemá. Aplikuje sa totiž nástrekom, takže vyplní všetky neprístupné priestory.

6. Vyplní priestory do poslednej medzery

Ďalšou výhodou, ktorá súvisí s aplikáciou Chytrej peny, je aj dokonalá izolácia. Chytrá pena sa po nástreku na stenu mnohonásobne zväčší a vyplní tak všetky medzery. Vďaka tomu sa môže používať aj na hrubšie povrchy, ktoré by klasickými doskami nebolo možné tak dokonale utesniť. Za pár okamihov tak vznikne jednoliata vrstva izolácie bez jedinej medzery, cez ktorú by vám mohlo unikať teplo.

7. Vydrží večnosť

Jej udávaná životnosť je minimálne 30 rokov. To je vďaka tomu, že sa pena počas rokov nedrobí ako polystyrén a jej straty každý rok sú v rádoch desatín milimetrov. Vy tak dostanete zateplenie, ktoré nebudete musieť hneď tak riešiť a ktoré vám bude po zvyšok života sporiť vaše peniaze.

8. Nezaťažuje nosnú konštrukciu

Vďaka tomu, že penu nemusíme nanášať v tak silnej vrstve, akú by bolo nutné použiť k docieleniu rovnakého efektu zateplenia napríklad u minerálnej vaty alebo polystyrénu, dosahujeme nízkej hmotnosti. Penu tak môžete bez strachu použiť aj na zateplenie striech, pretože takmer nezaťažuje nosnú konštrukciu.

9. Nechutí hlodavcom

Hlodavcov v dome rozhodne nikto nechce. Tí však predovšetkým počas chladných období vyhľadávajú nové úkryty a zaliezť do izolačného materiálu, ktorý im chutí, je pre nich najlepším riešením. Chytrá pena však hlodavcom vyslovene nechutí a vy si môžete byť istí, že sa vášmu domu vyhnú oblúkom.

10. Ideálna do všetkých ročných období

V našich klimatických podmienkach, kedy sa striedajú horúce letá a mrazivé zimy, je potrebné dbať aj na stálosť izolantu počas celého roka. Chytrá pena vám v lete zaistí ochranu proti prehrievaniu, v zime zase udrží všetko teplo vnútri domu. Jej vlastnosti sa nemenia ani s pribúdajúcou jesennou vlhkosťou. Pena si aj v týchto podmienkach udrží svoje izolačné vlastnosti, čo je oproti minerálnej vate, ktorá v takom prípade stráca až 50 % svojich izolačných vlastností, naozaj veľký rozdiel.

Cenová kalkulácia